FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

National Geographic nagradio najbolje mlade fotografe

ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Diners Club, National Geographic iOlympus nagradili su najbolje mlade fotografe koji su se natjecali ukategorijama osnovnih i srednjih škola u organizaciji natječaja znanstveno-popularnog časopisa National Geographica.
ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Diners Club, National Geographic i Olympus nagradili su najbolje mlade fotografe koji su se natjecali u kategorijama osnovnih i srednjih škola u organizaciji natječaja znanstveno-popularnog časopisa National Geographica.

Mladi fotograf godine i pobjednik u kategoriji učenika srednjih škola i pobjednik u kategoriji učenika srednjih škola je Petar Strmečki iz zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna s fotografijom "Jutarnja rosa u okolici Slatine".

Pobjednik u kategoriji osnovnih škola je Tomislav Bukić iz šibenske OŠ Jurja Dalmatinca s fotografijom "Vransko jezero".

Nastavnik mentor s najviše učenika sudionika je Marta Azapović iz Industrijsko -obrtničke škole iz Slavonskog Broda, a ta je škola imala i najviše sudionika.

Želeći nagraditi talent i kreativnost mladih, Diners club se kao sponzor priključio natječaju za mlade fotografe koji su se svojim radovima natjecali u kategorijama osnovnih i srednjih škola. Tijekom godine, učenici s, uz pomoć svojih mentora slali radove, koji su sponzori Diners Club i Olympus nagrađivali svakog mjeseca.

Na natječaju je pristiglo više od tisuću sjajnih radova učenika iz svih krajeva Hrvatske.

Prigodom završnog proglašenja i dodjele nagrada, otvorena je izložba u Galeriji Klovićevi dvori, Kula Lotrščak, na kojoj su izloženi najbolji radovi sudionika, kao i radovi profesionalnih fotografa objavljeni u reportažama National Geographic Hrvatska.

Izložba je otvorena od 26. listopada do 6. studenoga ove godine, priopćeno je iz Diners Cluba Adriatica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙