FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 31. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 4,30 sati.
ZAGREB, 31. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je jučer predsjedniku Mešihata islamske zajednice i svim pripadnicima islamske zajednice u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu završetka svetog mjeseca Ramazana i ramazanskog posta, te proslave najvećeg islamskog blagdana Ramazanskog bajrama, priopćeno je sinoć iz Vlade. "Svim muslimanskim vjernicima na kraju svetog mjeseca posta, molitvi i dobrih djela, želim sretan Ramazanski bajram. Neka Vam je Bajram Šerif Mubarek Olsun! U duhu tolerancije uvjeren da ćemo zajednički nastaviti izgradnju demokratskog društva utemeljenog na solidarnosti i strpljenju želim da predstojeći blagdan provedete u sreći, miru i blagostanju.", stoji u čestitci premijera Sanadera.

ZAGREB - Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je u zagrebačkom kinu Tuškanac završio Animafest, 17. svjetski festival animiranog filma koji je ove godine bio posvećen dugometražnom filmu. Veliku nagradu Festivala dobio je film "Nevolje dječaka Terkela" danskog autora Thorbjorna Christoffersena. Film je nagrađen kao cjelovito filmsko djelo koje ironizirajući političku korektnost duhovito oživljava svijet modernih tinejdžera čija se svakodnevica pretvara u sate strave kao posljedicu društvene hipokrizije. Nagrada Zlatni Zagreb za iskazanu kreativnost za film u europskoj produkciji dobio je film "Kvart" mađarskog autora Arona Gaudera. Posebno priznanje dobili su japanski autor Kihachiro Kawamoto za film "Knjiga mrtvih" te američki autor Bill Plympton za film "Hair High". Priznanje je dobio i film "Među trnjem" švedskih autora Uzija i Llote Geffenblad. Nagradu za najbolje sinhroniziranu ulogu na hrvatski jezik u animiranom filmu prikazanom od 2003. do 2005. dobio je Božidar Alić za sinhronizaciju uloge Merlin u filmu "Potraga za Nemom".

ZABOK - Koncertom Filipa Pavišića i vokalnog ansambla "Grič" iz Zagreba sinoć su u Zaboku zavrešni Dani Ksavera Šandora Gjalskog. Tijekom te sedmodnevne kulturne manifestacije posvećene velikom književniku Ksaveru Šandoru Gjalskom, rođenom u zabočkom dvorcu Gradice, održano je niz kulturnih, likovnih i glazbenih događanja. Središnji događaj zbio se u subotu kad je dubrovačkom književniku, akdemiku Luku Paljetku, uručena književna nagrada Gjalski za roman "Skroviti vrt". Dodijeljen je i Mali Gjalski, nagrada za učenike osnovnih škola koja je pripala Manueli Šantak iz Konjščine za priču "Mobitel", dok je Gjalski za srednjoškolce osvojio David Kapac iz Pregrade za djelo "FM 102,2 MHz Rock 'n' Roll Radio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙