FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Suprug za suprugom bacio aktiviranu ručnu bombu

ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - U svađi supružnika rano jutros naJarunskoj obali u Zagrebu suprug je za suprugom bacio aktiviranu ručnubombu, koja ju nije ozlijedila, ali su uslijed eksplozije oštećenedvije obiteljske kuće, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj(PUZ).
ZAGREB, 30. listopada 2005. (Hina) - U svađi supružnika rano jutros na Jarunskoj obali u Zagrebu suprug je za suprugom bacio aktiviranu ručnu bombu, koja ju nije ozlijedila, ali su uslijed eksplozije oštećene dvije obiteljske kuće, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Nakon verbalne svađe u obiteljskoj kući na području Trešnjevke oko 5 sati 43-godišnja supruga je pobjegla iz kuće, a 54-godišnji suprug je krenuo za njom i prema njoj bacio aktiviranu ručnu bombu. Žena nije ozlijeđena, ali su uslijed eksplozije oštećene dvije obiteljske kuće, rečeno je na konferenciji za novinare.

Držeći u ruci još jednu ručnu bombu, suprug je otišao prema jezeru Jarun gdje je iz te bombe izvadio osigurač i zaprijetio samoubojstvom. Prijetnje je nastavio upućivati i policajcima, pa je voditelj smjene Policijske postaje Trešnjevka iz službenog pištolja ispalio u zrak dva hica.

U 6,20 sati muškarac je policajcu predao ručnu bombu te je nakon toga uhićen i priveden u policijsku postaju. Očevid na mjestu događaja je u tijeku, rečeno je jutros novinarima u PUZ-u.

Policija je izvijestila i da su jutros oko 2,17 sati u noćnom klubu Labirint u Savskoj cesti dvojica nepoznatih počinitelja izudarali dvojicu braće (1978. i 1979. godište), te ih nakon toga poprskali nepoznatim sprejem. Uslijed udaraca mlađi brat je teško ozlijeđen i u polusvijesnom je stanju odvezen u KBC Rebro. Stariji brat je lakše ozlijeđen. Policija traga za počiniteljima.

Na području PUZ-a od 29. na 30. listopada evidentirana su 42 kažnjiva djela. Dogodila su se, među ostalim, četiri razbojstva (dva u trgovinama, te po jedno u poslovnici Hrvatske lutrije i videoteci), pokušaj razbojstva u trgovini, teška tjelesna ozljeda, dvije drske krađe, 17 teških krađa provaljivanjem i 11 krađa.

Zagrebačka policija je tijekom dana obavila očevid 43 prometne nesreće. Kod deset prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a 17 je lakše ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙