FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 9. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Na današnjem 11. susretu najtežih, stopostotnih vojnih invalida Domovinskog rata, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da će do kraja godine i preostala četiri najteža invalida Domovinskog rata biti stambeno zbrinuta. Kosor je najavila i najnoviju akciju Ministarstva branitelja - liječenje u baro-komori u Splitu stopostotnih HRVI prve skupine, što će njeno ministarstvo osigurati ugovorom s Ministarstvom obrane i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. "Baro-komora može pomoći u liječenju zdravstvenih problema kojima se 100-postotni HRVI prve skupine suočavaju svakodnevno", rekla je Kosor i dodala da će oni na liječenju moći boraviti sa svojom obitelji.

ŠIBENIK - Predstavnici 32 veleposlanstava u Hrvatskoj, među kojima su šefovi diplomatskih misija akreditiranih u Hrvatskoj, otpravnici poslova i članovi njihovih obitelji, posjetili su danas Šibenik, u povodu Dana neovisnosti. Ugledne goste dočekali su i pozdravili župan Šibensko-kninske županije Duje Stančić i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić. Austrijska veleposlanica u Hrvatskoj Helga Konrad izjavila je novinarima kako su je posebno obradovale najnovije vijesti o početku pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te kako je Austrija bila veliki zagovornik kako neovisnosti Hrvatske, tako i njezinog ulaska u Europu.

ZAGREB - Zagrebačka policija sinoć je nakon međunarodne nogometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Švedske privela 49 navijača, 45 domaćih i četiri gostujućih, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PUZ-u. Protiv 11 domaćih navijača pokrenut je postupak kod suca za prekršaje. Policija je kod 18 navijača otkrila kupljenu krivotvorenu ulaznicu, 14 navijača privedeno je zbog alkoholiziranosti, devet zbog narušavanja javnog reda i mira, tri zbog preprodaje ulaznica, te jedan zbog upotrebe pirotehničkih sredstava. U četiri slučaja policija je upotrijebila sredstva prisile. Četiri gostujuća navijača policija je privela zbog alkoholiziranosti.

ZAGREB - Zagrebačka policija novinare je izvijestila o nesretnom slučaju sa smrtnom posljedicom koji se u prvim jutarnjim satima dogodio u Zagrebu. Igrajući se revolverom, nesretnim se slučajem ustrijelio u glavu 23-godišnji Janko Kiš. Kiš je s prijateljem sjedio u automobilu parkiranom na Pantovačku i kroz otvoreni prozor automobila pokušao opaliti jedan hitac u zrak iz revolvera marke Smith and Weson kalibra 7,65 mm. Najvjerojatnije zbog neispravnosti revolvera ili streljiva u tome nije uspio te je nakon toga više desetaka puta u prazno "škljocao" revolverom. U jednom trenutku cijev revolvera prislonio je na desnu stranu svoje glave i ponovno opalio, no revolver je tad opalio i smrtno ranio mladića.

VUKOVAR - U prvih devet mjeseci ove godine u vukovarskoj Luci pretovareno je 580 tisuća tona raznog tereta, čime je već dvostruko premašena godina 2004., kada je pretovareno 270 tisuća tona tereta. Tim poslovnim rezultatima, koji bi se trebali nastaviti i ostala tri mjeseca ove godine, vukovarska Luka približila se gornjoj granici iskorištenosti i pretovaru oko 800 tisuća tona tereta na godinu, kaže predsjednik Uprave vukovarske Luke Tomislav Mihaljević. Dodaje da je od 580 tisuća tona tereta pretovaranih u prvih devet mjeseci ove godine u vukovarskoj Luci 78 posto prevezeno ili je došlo iz Bosne i Hercegovine, koja čini glavno tržište na koje se Luka oslanja.

ZAGREB - Hrvatski Caritas obavijestio je danas priopćenjem javnost da je pokrenuo međunarodnu akciju pomoći žrtvama potresa koji je u subotu ujutro 8. listopada pogodio južnu Aziju, a u kojem su najviše stradali Pakistan, Indija i Afganistan. Svi ljudi dobre volje, građani i tvrtke koji se žele uključiti u Caritasovu međunarodnu akciju i tako se solidarizirati sa žrtvama potresa, mogu to učiniti pozivom na donacijski telefon, 060 600 400 (6,82 kune po minuti) ili uplatom na žiro račun 2340009-1100080340, poziv na broj 081005 ili donacijom koju je moguće izvršiti u svakoj katoličkoj župi.

KARLOVAC - Trodnevna 12. smotra dječjeg stvaralaštva savez društava "Naša djeca Hrvatske", održana pod nazivom "Prijateljstvo i ljubav i stvaralačka igra neka nam je nadahnuće u svakodnevnom životu i kreativnom radu", završena je danas u Karlovcu. Svoja dostignuća na scenskom, plesnom i glazbenom području predstavila je 71 skupina iz 38 hrvatskih gradova. Smotra nema natjecateljsko obilježje, ali ima prosudbenu komisiju koja s djecom i njihovim voditeljima razgovara o kakvoći njihova rada. "Stvaralaštvo djece iz godine u godinu ima sustavni rast izvrsnosti te je 12. smotra kvalitetnija od prošlih", rekla je članica prosudbene komisije, dramska pedagoginja Centra mladih "Ribnjak" u Zagrebu Ksenija Rožman.

MARINA/POZORAC - Polaganjem vijenaca i misom zadušnicom danas je u Pozorcu pokraj Marine obilježena deseta obljetnica pogibije legendarnog dozapovjednika i jednog od osnivača 4. gardijske brigade stožernog generala Andrije Matijaša - Pauka. Na mjesnom groblju u Paukovu rodnom Pozorcu vijence su na njegovo posljednje počivalište, uz članove obitelji, u nazočnosti mnogobrojnih mještana, prijatelja, suboraca i poštovatelja, položili izaslanik ministra obrane državni tajnik Mate Raboteg, izaslanik potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Darko Beštek te izaslanik Glavnog stožera oružanih snaga zapovjednik 4. korpusa HV general Mate Obradović.

KARLOVAC - Osmo državno prvenstvo frizera i Prvo državno prvenstvo kozmetičara Hrvatske održava se danas u karlovačkoj sportskoj dvorani "Mladost" u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore i Saveza hrvatskih frizera. Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić rekao je otvarajući to prvenstvo da je suradnja Ministarstva i Hrvatske obrtničke komore jako dobra jer je obrtništvo važan segment poduzetništva, a pokazuje i sve bolje rezultate. Državno prvenstvo provodi se u skladu s pravilima Svjetske frizerske organizacije OMC-a, a najbolje plasirani natjecatelji ući će u reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko prvenstvo frizera sljedeće godine u Moskvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙