FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO će kupiti dodatnih 100 tisuća doza cjepiva protiv gripe

ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog zavoda zajavno zdravstvo (HZJZ) dr. Željko Baklaić potvrdio je danas da jeUpravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)donijelo odluku o nabavci dodatnih 100 tisuća doza cjepiva protivgrupe, s obzirom na pojačani interes građana za cijepljenjem.
ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) dr. Željko Baklaić potvrdio je danas da je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo odluku o nabavci dodatnih 100 tisuća doza cjepiva protiv grupe, s obzirom na pojačani interes građana za cijepljenjem.

Za ovogodišnju sezonu gripe HZZO je nabavio 560 tisuća doza cjepiva, što je najviše dosad, no ono je potrošeno u roku od sedam dana od početka cijepljenja.

Cjepivo se inače nabavlja prije svega za zaštitu od gripe starijih ljudi, kroničnih bolesnika i zdravstvenih djelatnika, no pojačani interes za cijepljenjem epidemiolozi pripisuju pojavi ptičje gripe u Hrvatskoj.

"Zatražili smo kupnju dodatnih količina cjepiva ali treba vidjeti može li se ono još nabaviti na tržištu budući da se cjepivo svake godine naručuje u svibnju. No, važno je da su Ministarstvo zdravstva i HZZO odmah reagirali i pokazali spremnost da ga kupe", izjavio je za Hinu dr. Baklaić.

Ovogodišnje cjepivo prilagođeno je uobičajenim vrstama virusa ljudske grupe koji kod nas cirkuliraju već više godina - virusu A tipa Nova Kaledonija H1N1 i Kalifornija H3N2 te virusu B tipa Šangaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙