FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeni izraelski zračni napadi na sjever Gaze

GAZA , 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjeverni dio Gaze i u subotuje poprište intenzivnih izraelskih zračnih napada, čiji je ciljspriječiti akcije pripadnika palestinskih naoružanih skupina kojeraketiraju izraelski teritorij, izvijestili su u subotu službeniizvori.
GAZA , 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjeverni dio Gaze i u subotu je poprište intenzivnih izraelskih zračnih napada, čiji je cilj spriječiti akcije pripadnika palestinskih naoružanih skupina koje raketiraju izraelski teritorij, izvijestili su u subotu službeni izvori.

Od petka u ponoć izraelski vojni zrakoplovi više su puta izveli zračne napade na sjeverni dio Gaze, izvijestili su palestinski sigurnosni i izraelski vojni izvori. Napadnuta su nenaseljena područja, nadomak nekadašnjim izraelskim naseljima Jabaliye, Beit Lahye i Beit Hanuna.

Izraelska je vojska za France presse potvrdila da su ciljevi pet zračnih napada, koliko ih je noćas izvedeno, bili dijelovi Gaze iz kojih su palestinske naoružane skupine ispaljivale rakete prema južnom dijelu Izraela te prema cestama koje vode u to područje.

"Cilj naših akcija je spriječiti raketne napade na izraelski teritorij", stoji u priopćenju izraelske vojske. Iz istog je razloga izraelsko topništvo noćas pokrenulo akciju na "nenaseljena područja u pojasu Gaze što ih koriste Palestinci kako bi na izraelski teritorij ispaljivali rakete tipa Qassam", stoji u istom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙