FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić u Drnišu na početku gradnje trafostanice

DRNIŠ, , 28. listopada 2005. (Hina) - Simboličnim postavljanjem kamenatemeljca, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelićdanas je na prigodnoj svečanosti u Drnišu označio početak gradnjeTrafostanice 110/35kV, najavivši kako će za godinu dana, koliko ćetrajati gradnja, drniško područje dobiti stabilno, sigurno ikvalitetno napajanje strujom.
DRNIŠ, , 28. listopada 2005. (Hina) - Simboličnim postavljanjem kamena temeljca, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas je na prigodnoj svečanosti u Drnišu označio početak gradnje Trafostanice 110/35kV, najavivši kako će za godinu dana, koliko će trajati gradnja, drniško područje dobiti stabilno, sigurno i kvalitetno napajanje strujom.

Tom investicijom, vrijednom 32 milijuna kuna, otvara se program velikih investicija u osiguranju dovoljnih količina energenata potrebnih Republici Hrvatskoj, što je i odgovor svima koji su ovih dana pisali o redukcijama struje i ograničenjima kojih neće biti, naglasio je Vukelić.

Obećao je daljnju pomoć Ministarstva gospodarstva u gospodarskim projektima u drniškim industrijskim zonama kako bi se smanjila nezaposlenost, što je osnovni cilj svih ulaganja.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak istaknuo je kako je Hrvatska elektroprivreda u zadnjih deset godina samo u distribucijske objekte na ratom stradalim područjima uložila 380 milijuna kuna, od kojih je 175 milijuna kuna potrošeno za obnovu stradale elektrodistribucijske mreže, a samo na drniškom području uloženo je 75 milijuna kuna.

Kako su potrebe drniškoga gospodarstva s četiri megavata godišnje potrošnje porasle na deset megavata, odlučilo se graditi jedan središnji objekt, koji će dugoročno to područje napajati strujom. Tako je najprije 2000. godine sagrađen TS 35 kV u što je uloženo tri milijuna eura, a danas se daljnjim ulaganjem od četiri milijuna eura otvara druga faza gradnje TS 110/35 čime će problem struje za drniško područje biti završen.

Istodobno će se graditi priključni prijenosni dalekovod od osam kilometara od Drniša do dalekovoda Bilice-Knin, kazao je predsjednik HEP-ove Uprave.

Gradonačelnik Ante Dželalija je izrazio posebno zadovoljstvo što se konačno nakon puna tri desetljeća rješava problem napajanja strujom cijelog drniškog područja od čega ovise i sva daljnja gospodarska ulaganja u ovaj kraj. Ratne štete u gospodarstvu procijenjene su na više od 45 milijuna eura.

Za mjesec dana, najavio je gradonačelnik, započet će realizacija dva nova pogona pršutane na Miljevcima i pogona zagrebačkog Beton Lučkog u Radoniću.

Ministar Vukelić tijekom boravka u Drnišu obišao je postojeću industrijsko-poslovnu zonu u Drnišu, gdje su smješteni središnji proizvodni pogoni GIRK Klaun, TOF, Drnišplast i Bramac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙