FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 28. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhvatila je jednog od lopova koji su prije godinu dana ukrali oko 150 umjetničkih slika, vrijednih deset milijuna kuna, pokojnog Otona Glihe (1914-1999) iz njegovog ateljea u Križanićevoj ulici u Zagrebu. Policija je danas izvijestila da za krađu privatne zbirke originalnih Glihinih slika sumnjiči 38-godišnjaka koji je od ranije poznat po krađama i drugim kaznenim djelima, no njegov identitet nije otkrila. U stanovima kojima se koristio pronađen je dio slika ukradenih u studenome prošle godine, no policija nije otkrila o kolikom broju djela je riječ. Osumnjičeni je otkriven preko jedne galerije, nakon što je policija doznala da se na tržištu umjetnina nude Glihine slike.

ŠIBENIK - Na 7. redovnom izvještajno-izbornom saboru Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) koji se održava u šibenskom "Solarisu" Josip Đakić iz Virovitičko-podravske županije ponovno je većinom glasova izabran za predsjednika udruge, priopćeno je iz HVIDR-e. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Josip Periša iz Šibensko-kninske županije, a kandidati za potpredsjednike Predsjedništva i Glavnog odbora nisu dobili potreban broj glasova pa će se glasovanje ponoviti večeras. Glasovanje je bilo kasno sinoć, a rezultat je utvrđen u prvim jutarnjim satima. Sedmi izvještajno-izborni sabor HVIDR-e okupio je oko 200 sudionika, a održava se u sklopu 11. svehrvatskih natjecanja invalida Domovinskog rata koji u "Solarisu" traju do nedjelje 30. listopada.

VIROVITICA - Dio podravske magistrale od Slatine do Orahovice bio je zatvoren do 11,30 sati zbog jučerašnjeg prevrtanja praznog kamiona-cisterne s prikolicom karlovačke registracije u kanal "Lužnjak 5". Policija je objavila da se nesreća dogodila jer je vozač vozio neprilagođenom brzinom. Iz rezervoara kamiona je iscurilo 250 litara dizel goriva i malo ulja iz motora. Radnici Hrvatskih voda su skupili masnoće, pa nije došlo do zagađivanja Kozačkog potoka u slivu Karašica-Vučica.

ZAGREB - Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa izjavio je kako je pokrenuo pitanje potpune integracije Zadarske nadbiskupije u strukture Crkve u Hrvatskoj, jer 80-godišnji status, izravno podvrgnut Svetoj Stolici, ne odgovara ni nadbiskupiji ni Crkvi u Hrvatskoj. U intervjuu najnovijem broju tjednika "Glasa Koncila" Prenđa ističe kako zbog neriješenog statusa Zadarske nadbiskupije "nije potpuna crkvena organizacija u hrvatskoj državi". Smatra kako bi se crkvenim rješenjem pridonijelo čvršćoj integraciji i dobru građanskog društva te otklonila kriva predodžba o Zadru koji nije dovoljno prepoznat po glagoljaštvu i doprinosu hrvatskoj kulturi. "Eliminirale bi se i opasnosti presezanja na Zadar koje se uočavaju i danas od nekih grupa i građanskih opcija iz inozemstva", rekao je nadbiskup.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata, kada pomicanjem za jedan sat unatrag počinje zimsko računanje vremena, priopćio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa se kao 2 sata. S početkom zimskog računanja vremena u nedjelju, 30. listopada, mijenjaju se i razdoblja skuplje i jeftinije struje. Struja će se prema višoj tarifi od 30. listopada obračunavati u razdoblju od 7 do 21 sat, a prema nižoj tarifi od 21 do 7 sati, priopćila je danas Hrvatska elektroprivreda (HEP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙