FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REP o neuspjelu pokušaju izgradnje skloništa za životinje

RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Članovi Riječkog ekološkog pokreta(REP) smatraju da je odbijanje općina Klane i Matulja da dajusuglasnost za izgradnju suvremenog skloništa za napuštene životinje nanjihovu području ljudska, civilizacijska i politička sramota, rekao jedanas predstavnik REP-a Mićo Antolović na konferenciji za novinare uRijeci.
RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Članovi Riječkog ekološkog pokreta (REP) smatraju da je odbijanje općina Klane i Matulja da daju suglasnost za izgradnju suvremenog skloništa za napuštene životinje na njihovu području ljudska, civilizacijska i politička sramota, rekao je danas predstavnik REP-a Mićo Antolović na konferenciji za novinare u Rijeci.

Antolović je dodao da općine Klana i Matulji nedaleko od Rijeke provode ucjenu i reket jer da na njihovu području ima najviše mogućnosti za izgradnju skloništa. "Zaključujemo da oni traže mito, a tu sumnju potvrđuje i to što oni otvoreno ucjenjuju i županijsku upravu koja je poduprla tu izgradnju", rekao je Antolović.

Naime, Antolović je naveo da su predstavnici općine Klana zatražili od Županije naknadu za izgradnju skloništa na svom području, a slično, dodao je, postupaju i u općini Matulji.

Antolović je ustvrdio da su stranke koje obnašaju vlast u Matuljima - IDS, HNS i SDP prije izbora zagovarale osnivanje skloništa, a da sada to ne čine.

Zaključio je da REP svoja stajališta o azilu za napuštene životinje više neće iznositi na konferencijama za novinare te da članovi REP-a razmatraju organiziranje blokade prometa u Klani i Matuljima te prosvjeda ispred IDS-ova ureda u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙