FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedski očevi moći će biti s djecom u zatvoru

STOCKHOLM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Švedska zatvorskaslužba možda će dopustiti očevima u zatvoru da budu sa svojom djecom itako ih izjednačiti s majkama koje odslužuju zatvorsku kaznu,izvijestio je u četvrtak policijski dužnosnik.
STOCKHOLM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Švedska zatvorska služba možda će dopustiti očevima u zatvoru da budu sa svojom djecom i tako ih izjednačiti s majkama koje odslužuju zatvorsku kaznu, izvijestio je u četvrtak policijski dužnosnik.

"To će se omogućiti muškarcima, ali samo u rijetkim slučajevima kada socijalna služba zaključi da je to za dobrobit djeteta", izjavila je za Reuters uime zatvorske službe Elisabeth Lager. "To neće biti njihovo pravo, samo mogućnost".

Tek 9 do 10 zatvorenica godišnje dobija mogućnost biti s djecom u švedskim zatvorima, rekla je Lager, a činjenica da će se to omogućiti i muškarcima nije pitanje jednakosti spolova, već čim većeg umanjivanja štete za djete zbog zatočeništva roditelja. Kada dijete napuni godinu dana, više neće moći biti iza rešetaka.

Poput majki, i zatvoreni očevi moći će živjeti s djecom u zatvorima otvorenog tipa, a ne u ćelijama u zatvorima u kojima su na snazi iznimne mjere sigurnosti.

Zatvorska će služba ministarstvu pravosuđa predložiti i uvođenje većeg broja zatvora s apartmanima, gdje bi se djeca u toplijem ozračju susretala sa zatočenim roditeljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙