FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 27. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 27. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Referentni laboratorij za ptičju gripu u Weybridgeu u Velikoj Britaniji potvrdio je jučer da je kod šest labudova s ribnjaka Grudnjak utvrđen visokopatogeni virus H5N1, izvijestio je na konferenciji za novinare predstavnik Centra za peradarstvo Veterinarskog instituta u Zagrebu Vladimir Savić. Savić je još jednom apelirao na hrvatske uzgajivače peradi da perad drže u zatvorenom.

ZAGREB - Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i Hrvatska unija viših redovničkih poglavarica u izjavi za javnost sa svoga jesenskog zasjedanja u Zagrebu ističu da je sazrio trenutak da se ozbiljno razmotri i kroz dijalog s crkvenim i svjetovnim vlastima prepozna i utvrdi mjesto redovništva u našoj Crkvi i društvenoj zajednici. Smatraju da se ozbiljno razmatranje položaja redovnika odnosi i na pitanja položaja redovništva u biskupijama te u cjelini Crkve u Hrvatskoj. Dodaje se da takvo očekivanje ima ishodište u odredbama Zakonika kanonskog prava i u drugim dokumentima crkvenoga učiteljstva te da izvire i iz novih okolnosti koje su nastale potpisivanjem sporazuma između RH i Svete Stolice kojima se uređuju međusobni odnosi. U izjavi, uz ostalo, ističu da se da se zauzimaju za kršćanski pojmljeno zajedništvo i za kršćansku solidarnost.

ZAGREB - Predstavnici socijalnih partnera izrazili su jučer zadovoljstvo provedbom reforme pravosuđa te predloženim izmjenama Stečajnog zakona, izvijestio je novinare nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović. Izrazivši zadovoljstvo učinjenim i najavljenim mjerama u reformi pravosuđa, koje je na sjednici podastrla ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, poslodavci su istaknuli da treba poboljšati položaj sudaca, povisiti im plaće, ali i odgovornost. Sindikalci pak kažu da je važno brže rješavati radne parnice, pri čemu je ministrica najavila osnivanje specijaliziranih sudskih vijeća za takve parnice te dopunsku izobrazbu sudaca za njihovo vođenje.

ZAGREB - INA Naftaplin je na hrvatskim naftnim poljima u prvih devet mjeseci proizveo 545.509 tona nafte, a na inozemnim poljima u Egiptu još 70.019 tona. Uz to, proizvedeno je 231.262 tona kondenzata, pa ukupna proizvodnja kapljevine iznosi 776.771 tona, podatci su Naftaplina. U devet mjeseci ove godine na kopnenim plinskim poljima u Panonu proizvedeno je 1,03 milijardi prostornih metara prirodnog plina, a u jadranskom podmorju na polju Ivana 255 milijuna, te na polju Marica 77 milijuna prostornih metara. Tako je potrošačima u proteklih devet mjeseci na raspolaganju bilo više od 1,36 milijardi kubika plina, a svi su se "viškovi" utiskivali u podzemno skladište u Okolima u kojem je sredinom listopada za predstojeću zimu bilo pohranjeno više od 525 milijuna prostornih metara plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙