FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati

NAŠICE - Na našičkome području oko žarišta ptičje gripe na "Ribnjaku 1905." odlukom Kriznoga stožera za suzbijanje ptičje gripe počelo je usmrćivanje svih pernatih životinja. Jutros je u Veterinarskoj stanici u Našicama održan sastanak Kriznoga stožera, nakon kojeg je 11 ekipa počelo akciju uništavanja peradi u selima Lipinama, Ribnjaku, Lađanskoj i Lili. U naselju Jelisavcu perad će se usmrćivati samo u dijelu mjesta uz ploče ribnjaka, a u ostalom dijelu će se pratiti stanje, odnosno provjeravati ima li uginule peradi. Mještani su s negodovanjem dočekali tu akciju, ističući kako im nitko ne može nadoknaditi stvarnu štetu. Policijska postaja u Našicama postavila je blokade na cestama koje vode prema "Ribnjaku 1905".

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva jutros je svim županijskim veterinarskim inspektorima naredilo da striktno u cijeloj Hrvatskoj nadziru provedbu Naredbe o zatvaranju peradi u peradarnike. Na gospodarstvima koja neće poštivati Naredbu provest će se sve mjere eutanazije peradi bez isplate naknada, te će se protiv namjernih prekršitelja podnositi prekršajne prijave, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva kontaktiralo je veterinarske uprave Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije i Crne Gore (SiCG) zbog neprimjerenog obavljanja dezinfekcije vozila iz Hrvatske pri ulazu u te države, te naplaćivanja visokih naknada za to dezinficiranje.

ZAGREB - Uoči sastanka Komisije za procjenu utjecaja na okoliš projekta "Družbe Adrije" danas je 50-ak članova Odbora za zaštitu Jadrana mirno prosvjedovalo protiv tog projekta. "Turizam je naša nafta - ne treba nam Družba Adria", "Čuvajmo biser Jadrana", "Nafta ili turizam - pitanje je sad", samo su neki od transparenata koje su nosili sudionici prosvjeda pred zagrebačkim hotelom "Panoramom", gdje su se sastali članovi Komisije. "Za malenu dobit riskira se nacionalno blago...", rekao je Zoran Milić iz Franjevačkoga svjetovnog reda. Predsjednik Komisije Nenad Mikulić je uoči rasprave na sjednici ustvrdio da su vjerojatne tri mogućnosti: studiju prihvatiti i uputiti u javnu raspravu, zatražiti novu dopunu, što je također teoretski moguće, i uskratiti odobrenje za zahvat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙