FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germanwings: od kraja studenog linija Hamburg-Zagreb

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovnakompanija Germanwings od 29. studenog ove godine počinje s letovima izHamburga u Zagreb koji će se odvijati tri puta tjedno, najavili sudanas predstavnici te tvrtke.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Njemačka niskotarifna zrakoplovna kompanija Germanwings od 29. studenog ove godine počinje s letovima iz Hamburga u Zagreb koji će se odvijati tri puta tjedno, najavili su danas predstavnici te tvrtke.

Direktor za odnose s javnošću Germanwingsa Andres Engel kazao je na konferenciji za novinare kako je razlog što se Zagreb našao na listi deset gradova prema kojima će Germanwings letjeti iz njihove nove polazne zračne luke u Hamburgu, prvenstveno izvrsni rezultati koje kompanija ostvaruje na svim ostalim linijama za Hrvatsku.

Naime, prosječna popunjenost svih letova je preko 80 posto, a već prema prvim rezervacijama za Hamburg očekuje se da će interes biti velik, rekao je Engel.

Iako nije otkrio koliki su prihodi Germanwingsa na hrvatskim linijama, Engel je kazao da u 2005. tvrtka očekuje nastavak poslovanja s dobiti.

Germanwings je dosad prevezao oko 130 tisuća putnika na linijama prema Hrvatskoj u kojoj posluje tek nešto više od godinu dana, rekao je Engel.

Na liniji Zagreb-Koeln dosad su prevezli 68 tisuća putnika, a popunjenost putničke kabine u 2005. bila 85,3 posto. Na liniji prema Stuttgartu prevezli su 36 tisuća putnika, uz popunjenost od 81,6 posto, dok su na liniji prema Berlinu prevezli 14 tisuća putnika sa popunjenošću kabine od 78,1 posto.

Engel je rekao kako se nadaju da će do kraja 2005. postati druga najveća zračna kompanija koja leti u Hrvatsku. No, nije mogao navesti točan tržišni udjel koji zauzimaju u Hrvatskoj, jer još nisu dobili izvješća iz hrvatskih zračnih luka.

Germanwings raspolaže flotom od 22 zrakoplova tipa Airbus A319/320, a tvrtka je u 100 postotnom vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG u sklopu koje, pak, 49 posto udjela drži njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa.

Ovogodišnji planovi Germanwingsa su ostvariti promet veći od 350 milijuna eura i prevesti više od pet i pol milijuna putnika.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙