FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EIU: Vancouver je najbolje mjesto za život

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Kanadski grad Vancouver najbolje jemjesto za život u konkurenciji 127 gradova svijeta, dok su međuzemljama najbolje ocijenjene Kanada, Australija, Austrija i Švicarska,pokazalo je istraživanje Economist Intelligence Unita.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Kanadski grad Vancouver najbolje je mjesto za život u konkurenciji 127 gradova svijeta, dok su među zemljama najbolje ocijenjene Kanada, Australija, Austrija i Švicarska, pokazalo je istraživanje Economist Intelligence Unita.

"U aktualnoj globalnoj političkoj klimi nimalo ne iznenađuje podatak da su najpoželjnije destinacije one koje ljudi povezuju s vrlo malom prijetnjom terorizma", komentira urednik istraživanja Jon Copestake.

Lista je sastavljena po kriterijima dostupnosti roba i usluga, visokog stupnja sigurnosti građana i učinkovite infrastrukture. Gotovo 40 pojedinačnih pokazatelja uvršteno je u kategorije stabilnosti, zdravstvene skrbi, kulture i okoliša, obrazovanja i infrastrukture.

Veliku većinu gradova u kategoriji najbolje plasiranih čine oni u zapadnoj Europi i Sjevernoj Americi a samo tri u toj kategoriji smještena su u novim članicama Europske unije. Riječ je o Budimpešti, Bratislavi i Pragu.

Njihovom izjednačavanju s gradovima na Zapadu pridonijeli su faktori poput poboljšane prometne i komunikacijske infrastrukture, te veće dostupnosti roba, usluga i rekreacijskih aktivnosti.

Među zapadnoeuropskim gradovima najlošije je plasirana Atena koju muče klimatski problemi ali i loša infrastruktura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙