FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan: predstavljen prototip električnog vozila koje ide 370 km/sat

MAKUHARI, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Japanski su istraživačiovaj tjedan na sajmu automobila u Tokiju predstavili prototipelektričnog vozila na osam kotača koji može postići brzinu od 370kilometara na sat.
MAKUHARI, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Japanski su istraživači ovaj tjedan na sajmu automobila u Tokiju predstavili prototip električnog vozila na osam kotača koji može postići brzinu od 370 kilometara na sat.

Prototip koji je izradilo sveučilište Keio u Tokiju u suradnji s japanskom vladom i privatnim poduzećima može postići neviđeno ubrzanje: brzinu od 100 kilometara na sat postiže za 4,2 sekunde, a 160 kilometara na sat za 7 sekunda, izjavili su konstruktori.

Kako ovi navode, maksimalna brzina bolida je 370 kilometara na sat, što je najveća moguća brzina za jedan automobil, zanemare li se trkaći modeli i prototipovi s krilima aeronautičkog tipa.

Vozilo koje je dobilo ime Eliica opremljeno je akumulatorima s ionima litija, a u svakom kotaču ima motor.

Već je ispitano na cesti, a proizvodnja ograničenog broja primjeraka trebala bi početi za nekoliko godina, na zahtjev bogatih kupaca koji si ga mogu priuštiti (cijena je oko 217.000 eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙