FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: Muslimanski svećenici natječu se u memoriziranju Kurana

GAZA CITY, 23. listopada 2005. (Hina/AP) - Palestinski dužnosnici unedjelju su otvorili međunarodno natjecanje u poznavanju Kurana, pričemu je glavna disciplina u kojoj će ih ispitivati citiranju Kurananapamet.
GAZA CITY, 23. listopada 2005. (Hina/AP) - Palestinski dužnosnici u nedjelju su otvorili međunarodno natjecanje u poznavanju Kurana, pri čemu je glavna disciplina u kojoj će ih ispitivati citiranju Kurana napamet.

Međunarodno natjecanje Al Aqsa za Sveti Kuran održava se u Palestinskom kulturnom centru, a trajat će pet dana. Na svečanom otvaranju okupilo se oko 700 uzvanika iz islamskog svijeta, uključujući diplomate i vođe skupina Islamskog džihada i Hamasa.

Žiri sastavljen od visokih muslimanskih svećenika natjecatelje će ispitivati o finesama u interpretaciji Kurana i tražiti od njih da napamet citiraju stihove iz Kurana. Nešto više od 50 natjecatelja dolazi iz 17 država, među kojima i Senegala, Nigerije, Nizozemske i s palestinskih teritorija. Većina ih ne govori arapski zbog čega im je učenje Kurana napamet posebno teško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙