FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena eutanizacija peradi

ZDENCI/OSIJEK, 23. listopada 2005. (Hina) - Eeutanazija peradi u desetsela u općinama Zdenci i Đurđenovac nastavljena je u nedjelju ujutro,a do kraja dana bi u tisuću domaćinstava trebalo biti eutaniziranodeset tisuća komada peradi.
ZDENCI/OSIJEK, 23. listopada 2005. (Hina) - Eeutanazija peradi u deset sela u općinama Zdenci i Đurđenovac nastavljena je u nedjelju ujutro, a do kraja dana bi u tisuću domaćinstava trebalo biti eutanizirano deset tisuća komada peradi.

Eutanizacija je nastavljena u selima Grudnjak, Kutova, Zokov Gaj, Bokšić, Bokšić Lug, Staro Petrovo Polje, Novo Petrovo Polje, Gutmanovci, Veliki Rastovac i Mali Rastovac.

"Sve su ekipe na terenu i očekujemo da ćemo ovaj mukotrpan posao završiti danas, a najkasnije u ponedjeljak. Eutanizirana perad uništit će se zakapanjem ma licu mjesta, na lokaciji unutar tri kilometara od ribnjaka uz sve mjere propisane zakonom", rekao je Mate Brstilo, predsjednik Kriznog stožera za borbu protiv ptičje gripe.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković ponovio je kako će seljacima biti nadoknađena sva šteta prouzročena uništavanjem peradi. "Nema razloga za zabrinutost. Ekipe veterinara i veterinarskih inspektora popisuju svu eutaniziranu perad i vlasnicima će ona biti isplaćena po tržišnim cijenama", kazao je Čobanković dodavši kako još nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze domaće peradi.

U selima Bokšić Lugu i Bokšiću u Osječko-baranjskoj županiji danas oko 10 sati počelo je eutaniziranje peradi jer se ta sela nalaze u radijusu tri kilometra od ribnjaka Grudnjak gdje se pronađeni labudovi zaraženi ptičjom gripom, izvijestio je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo koji je predsjednik županijskog Eko-stožera za prevenciju ptičje gripe.

Dodao je kako se sve mjere koje je jučer donio Eko -stožer provode, naglasivši kako se "radi o ozbiljnoj situaciji te da svatko mora izvršavati svoj dio posla". Najavio je što hitniji sastanak s lovcima , športskim ribičima i šumarima i stalni kontakt s veterinarskom inspekcijom i Zavodom za javno zdravstvo.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Mladen Pavić rekao je kako se prvi rezultati testiranja dva labuda uginula na Našičkom ribnjaku koji su doneseni na zagrebački Veterinarski institut mogu očekivati sutra. Do tri preostala labuda se jučer nije moglo doći zbog nepristupačnosti terena pa se očekuje da će se to obaviti danas.

U PU Osječko-baranjskoj izvijestili su kako oni osiguravaju prostor gdje se vrši eutaniziranje u dva sela Bokšić Lugu i Bokšiću. Novih dojava o uginulim pticama nije bilo, istaknuli su u PU Osječko-baranjskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙