FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija zabranila uvoz peradi iz Hrvatske

RIM, 23. listopada 2005. (Hina) - Italija je zabranila uvoz peradi ijaja iz Hrvatske i drugih zemalja balkanske regije nakon što su kodNašica i u Zdencima otkriveni mrtvi labudovi zaraženi ptičjom gripom.
RIM, 23. listopada 2005. (Hina) - Italija je zabranila uvoz peradi i jaja iz Hrvatske i drugih zemalja balkanske regije nakon što su kod Našica i u Zdencima otkriveni mrtvi labudovi zaraženi ptičjom gripom.

Zabranu uvoza koja stupa na snagu od ponedjeljka potpisao je ministar zdravlja Francesco Storace koji, kako piše Corriere della Sera, poziva Talijane da ne izazivaju paniku zbog ptičje gripe.

Italija je pokrenula stroge kontrole i uzeti su uzorci krvi 500 ptica selica s područja rijeke Po i iz još osam regija kako bi se analiziralo njihovo zdravstveno stanje.

No, Talijani su za 50 posto smanjili potrošnju pilećeg mesa pa su uzgajivači zabrinuti, a u opasnosti su i mnoga radna mjesta.

U Italiji je uvedeno i obavezno etiketiranje mesa peradi u prodavaonicama kako bi se znalo njegovo podrijetlo. Povećana je i kontrola na graničnim prijelazima prema Sloveniji kako bi se spriječio uvoz ptica koje su ubili lovci.

Zabranu uvoza svih vrsta peradi i pernate divljači kao i proizvoda od njihovog mesa te konzumnih jaja iz Hrvatske u subotu je već proglasila Bosna i Hercegovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙