FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iločani proslavili Dan grada

ILOK, , 23. listopada 2005. (Hina) - Procesijom vjernika od kapelicesv. Ivana Nepomuka u iločkom parku do župne crkve sv. IvanaKapistrana, te misnim slavljem u toj crkvi koje je predvodio pomoćnibiskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić, u Iloku je danasproslavljen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapsitrana.
ILOK, , 23. listopada 2005. (Hina) - Procesijom vjernika od kapelice sv. Ivana Nepomuka u iločkom parku do župne crkve sv. Ivana Kapistrana, te misnim slavljem u toj crkvi koje je predvodio pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić, u Iloku je danas proslavljen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapsitrana.

Među mnoštvom vjernika u procesiji i na misi bili su brojni državni dužnosnici predvođeni predsjednikom Hrvatskom sabora Vladimirom Šeksom.

Pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić u propovijedi je ukazao na potrebu ugrađivanja ljubavi prema Bogu i bližnjemu u zakone.

"Sam zakon bez zakonske pravednosti i ljubavi može postati najveća nepravda", poručio je biskup Hranić, dodajući kako "nikakva pravda i zakoni ma koliko bili vrijedni ne mogu nadići potrebu čovjeka za ljubavlju i razumijevanjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙