FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednik slovačke vlade posjetio Našice

NAŠICE, 29. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik slovačke vlade PalCsaky sa suradnicima posjetio je večeras Našice, gdje je razgovarao svodstvom grada te predstavnicima Saveza Slovaka u našoj zemlji islovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije.
NAŠICE, 29. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik slovačke vlade Pal Csaky sa suradnicima posjetio je večeras Našice, gdje je razgovarao s vodstvom grada te predstavnicima Saveza Slovaka u našoj zemlji i slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije.

Gradonačelnik Našica Zdravko Rončević izvijestio ga je da su Našice sjedište Saveza Slovaka u Hrvatskoj te da na našičkom području živi 25 posto Slovaka u Hrvatskoj. Zahvalio je Slovačkoj na pomoći u Domovinskom ratu kao i na svakoj drugoj pomoći koju pruža zajedničkim projektima, a posebno posljednjem takvom projektu - izgradnji Kulturnog centra Slovaka u prigradskom naselju Našica - Jelisavcu.

Potpredsjednik slovačke vlade Pal Csaky rekao je kako je danas imao vrlo uspješne i srdačne susrete s s hrvatskim državnim dužnosnicima. Slovačka će, poručio je, pružiti svu potporu da Hrvatska što prije uđe u Uniju. Nadalje je istaknuo zadovoljstvo dobrom suradnjom koja postoji između Grada Našica i Slovaka našičkoga područja, a pohvalio je i aktivnosti slovačkih udruga na ovim prostorima.

Uvijek se, dodao je, zauzimao za osobnu diplomaciju i osobne kontakte pa ga je stoga obradovao ovaj zajednički hrvatsko-slovački doček predstavnika Grada i Slovaka u Našicama.

Nakon Našica gosti iz Slovačke sutra će posjetiti Ilok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙