FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Našice: predstavljena knjiga "Za domovinu i narod svoj" o 132. brigadi HV-a

NAŠICE, 21. listopada 2005. (Hina) - U povodu proslave 14. obljetniceosnutka ratne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama je danaspredstavljena knjiga sjećanja na poginule hrvatske branitelje snašičkoga područja - "Za domovinu i narod svoj".
NAŠICE, 21. listopada 2005. (Hina) - U povodu proslave 14. obljetnice osnutka ratne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama je danas predstavljena knjiga sjećanja na poginule hrvatske branitelje s našičkoga područja - "Za domovinu i narod svoj".

Nositelj toga projekta je našička Udruga udovica, a izdavač grad Našice. Knjiga sjećanja sadrži 89 biografija i fotografija poginulih hrvatskih branitelja s našičkog područja. Od njih 47 su poginula kao pripadnici 132. brigade u Domovinskom ratu, a 42 u Vukovaru i na drugim hrvatskim ratištima.

O knjizi i njezinu značenju za, kako su rekli, prošlost, sadašnjost i budućnost, među inima su govorili našički gradonačelnik Zdravko Rončević i prvi zapovjednik 132. brigade general Slavko Barić. Svi su se govornici složili kako je ta knjiga svjedočanstvo prošlosti i zalog budućnosti te ujedno zahvala onima koji su za slobodu dali svoje živote.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙