FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas razgovara s Mubarakom uoči dolaska u Pariz i u Washington

KAIRO, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinskesamouprave Mahmud Abas razgovarao je u ponedjeljak u Kairu spredsjednikom Hosnijem Mubarakom uoči zapadne turneje tijekom koje ćese sastati i s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom 20.listopada u Bijeloj kući.
KAIRO, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas razgovarao je u ponedjeljak u Kairu s predsjednikom Hosnijem Mubarakom uoči zapadne turneje tijekom koje će se sastati i s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom 20. listopada u Bijeloj kući.

Iz Kaira će Abas otputovati u Francusku i u Španjolsku gdje će razgovarati s čelnicima tih zemalja, odakle će otići u Washington.

Egipat je istaknuo važnost pružanja potpore Palestinskoj samoupravi, kazao je nakon susreta službeni predstavnik ureda egipatskog predsjednika Sulejman Awwad.

Na pitanje kakve će zahtjeve Abas iznijeti u Washingtonu, Awwad je rekao da se oni "tiču načina pružanja potpore Palestinskoj samoupravi kojoj je danas više no ikad potrebna svekolika potpora područnih i međunarodnih čimbenika".

Awwad je umanjio važnost izraelske odluke o zamrzavanju veza s Palestinskom samoupravom nakon napada u kojemu su Palestinci ubili tri židovska doseljenika na Zapadnoj obali.

"Takve izjave čujemo s vremena na vrijeme. Čujemo da se govori o prekidu pregovora, ali obje strane ubrzo nastavljaju dijalog jer je to jedini način za svladavanje zapreka i nastavak mirovnog procesa", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙