FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

KRIŽEVCI - U sinoćnjem sudaru osobnog automobila mercedes bjelovarskih registracijskih oznaka i traktora, u mjestu Kuštani, na državnoj cesti Zagreb-Bjelovar, poginule su dvije osobe, tri su teško, a tri su lakše ozlijeđene, priopćila je jutros Koprivničko-križevačka policijska uprava nakon što je identificirala sve sudionike prometne nesreće. Nesreća se dogodila sinoć oko 19,30 sati kada se vozač mercedesa, zbog neprilagođene brzine, zaletio u stražnji dio traktorske prikolice u trenutku kad je traktorist stajao na cesti, propuštajući vozila iz suprotnog smjera kako bi skrenuo u dvorište svoje obiteljske kuće. U sudaru poginuli su traktorist Ivan Jelić (60) iz Kuštana i suvozačica u automobilu Sofija Jaković (62) iz Predavca.

VINKOVCI - U prvih 10 mjeseci ove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji razminirano je 2,6 četvornih kilometara miniranih površina i izvađeno 383 različite mine, doznaje se od predstavnika osječke podružnice Hrvatskog centra za razminiranje Dubravka Krušarovskog. U toj se županiji provodi sedam projekata razminiranja na ukupno 0,34 četvorna km, a u pripremi je još osam projekata na ukupno 0,12 četvornih km. U izjavi za Hinu Dubravko Krušarovski je rekao da su od 1998. do danas razminiranjem i tehničkim izvidom u Županiji u uporabu vraćena 140,2 četvorna km razminiranih površina, a još treba razminirati 107 četvornih km, od toga su 49 posto šume i 44 posto polja. Vukovarsko-srijemskoj županiji nalaze se ukupno 573 minska polja s oko 44.000 mina.

KOPRIVNICA - Ovogodišnju Glazbenu nagradu "Domagoj", koju već petu godinu zaredom dodjeljuju Udruga branitelja Domovinskog rata "Podravke" (UBIUDR) i Udruga branitelja INA-Naftaplina iz Zagreba, po ocjeni Prosudbenog suda primit će Miroslav Škoro, Vera Svoboda i posmrtno Zdenko Runjić, izvijestila je danas udruga UBIUDR. Nagrada se sastoji od prigodne plakete i skulpture, a dodjeljuje se glazbenicima koji su se u tijeku protekle godine dana najviše iskazali cjelokupnim glazbenim radom, navlastito domoljubnim pjesmama i dobrotvornim nastupima. Prosudbeni sud odlučio je da se Zdenku Runjiću u povodu obljetnice njegove smrti priznanje dodijeli za cjelokupan rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙