FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina prometnih nesreća u kojoj sudjeluju djeca dešava se blizu kuće

BLOOMINGTON, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Osamdeset postoautomobilskih nesreća u kojima sudjeluju i djeca dešava se naudaljenost od samo dvadeset minuta od kuća u kojima oni stanuju,veliki broj na kratkom putu do škole ili dućana kada roditelji zbogkratke udaljenosti ne vežu djecu sigurnosnim pojasevima, pokazalo jenovo istraživanje.
BLOOMINGTON, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Osamdeset posto automobilskih nesreća u kojima sudjeluju i djeca dešava se na udaljenost od samo dvadeset minuta od kuća u kojima oni stanuju, veliki broj na kratkom putu do škole ili dućana kada roditelji zbog kratke udaljenosti ne vežu djecu sigurnosnim pojasevima, pokazalo je novo istraživanje.

Znanstvenici koji su proveli ovo istraživanje nadaju se da će rezultati istraživanja uvjeriti roditelje da je važno djecu vezati sigurnosnim pojasevima svaki put kada upale auto.

"Rezultati ovog istraživanja pokazuju da nije točna pretpostavka da moramo biti pažljivi samo kada idemo na duga putovanja", kazala je dr. Flaura Winston, pedijatrica i voditeljica ovog istraživanja.

Tijekom 2003. godine u automobilskim nesrećama u Americi poginulo je gotovo 2.000 djece, a više od 250.000 ih je bilo ozlijeđeno.

Američki dužnosnici smatraju da će istraživanja, poput ovog koje je provela Dječja bolnica u Philadelphiji i osiguravateljsko drušvo Farm Insurance iz Bloomingtona, pridonijeti većem korištenju sigurnosnog pojasa.

Više od polovica prometnih nesreća u kojima su sudjelovala i djeca dogodila se pri vrlo maloj brzini, a gotovo polovica na lokalnim cestama ili na parkiralištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙