FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptičja gripa: virus H5N1 potvrđen na drugom mjestu u Rumunjskoj

BUKUREŠT, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Ispitivanja britanskihstručnjaka potvrdila su prisutnost virusa ptičje gripe H5N1 na drugommjestu u Rumunjskoj, u Maliucu (na ušću Dunava, na jugoistoku zemlje),priopćio je u srijedu ministar poljodjelstva.
BUKUREŠT, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Ispitivanja britanskih stručnjaka potvrdila su prisutnost virusa ptičje gripe H5N1 na drugom mjestu u Rumunjskoj, u Maliucu (na ušću Dunava, na jugoistoku zemlje), priopćio je u srijedu ministar poljodjelstva.

"Nažalost, pretrage su potvrdile našu zabrinutost: dva uzorka uzeta na rodi i na kokoši u Maliucu potvrdila su prisutnost visokopatogenog virusa H5N1", kazao je novinarima Gheorghe Flutur.

Flutur je istaknuo da su zdravstvene službe poklale perad u selu Maliucu, šezdesetak kilometara sjeverno od Ceamurlia de Jos, i raskužile ga čim su u subotu otkrile virus koji je najavljivao dolazak ptičje gripe.

Moguće pojavljivanje virusa u tampon zoni uspostavljenoj u krugu od deset kilometara oko ovih dvaju žarišta bilo bi "vrlo ozbiljno" i vlasti će u tom slučaju zatražiti iscrpnije ispitivanje britanskog laboratorija, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙