FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon Turske, virus ptičje gripe H5N1 potvrđen i u Rumunjskoj

BUKUREŠT, 15. listopada 2005. (Hina/AP) - Rumunjsko ministarstvopoljoprivrede objavilo je u subotu da je u britanskom laboratorijupotvrđena prisutnost virusa ptičje gripe H5N1 u Rumunjskoj.
BUKUREŠT, 15. listopada 2005. (Hina/AP) - Rumunjsko ministarstvo poljoprivrede objavilo je u subotu da je u britanskom laboratoriju potvrđena prisutnost virusa ptičje gripe H5N1 u Rumunjskoj.

Glasnogovornik ministarstva Adrian Tibu izjavio je da veterinarski stručnjaci i dužnosnici ministarstva održavaju hitan sastanak s kolegama iz ministarstva unutarnjih poslova i lokalnim dužnosnicima kako bi odlučili na koji način odgovoriti na epidemiju.

Tri patke zaražene ptičjom gripom otkrivene su prošle subote u delti Dunava. I prije samih rezultata ispitivanja Europska Unija u četvrtak je zabranila uvoz živih ptica iz Rumunjske, kao i mesa peradi i drugih peradarskih proizvoda.

Virus H5N1 koji uzrokuje ptičju gripu pogađa deset zemalja jugoistočne Azije, a dosad je od te bolesti oboljelo 112 osoba, od kojih je šezdesetak umrlo, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Taj je virus, kako je u četvrtak izvijestila Europska komisija, otkriven i u Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙