FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU obećao "velikodušnu" pomoć Pakistanu

LUXEMBOURG, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslovaEuropske unije u utorak su obećali pomoći Pakistanu u obnovi sjevernihpodručja te zemlje uništenih u nedavnom potresu.
LUXEMBOURG, 18. listopada 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslova Europske unije u utorak su obećali pomoći Pakistanu u obnovi sjevernih područja te zemlje uništenih u nedavnom potresu.

Vlade EU-a će, pored humanitarne pomoći poslane odmah nakon tragedije, biti "velikodušne" prema Islamabadu i u davanju pomoći za obnovu, rekao je novinarima britanski ministra vanjskih poslova Jack Straw.

Najžurnije su potrebni šatori za zimske uvjete, rekao je Straw.

U izjavi 25 europskih vlada kaže se da Europska komisija mora "istražiti sve moguće načine za dodatno financiranje dugoročne obnove nakon izvanrednog stanja i akcije oporavka u pogođenim područjima".

Dužnosnici su rekli da je nekoliko ministara upozorilo da bi neuspjeh EU-a da Pakistanu brzo uputi pomoć mogao potaknuti protuzapadnjačke vjerske stranke da tvrde kako Europljani ne čine dovoljno da pomognu zemlju.

Europska komisija je do sada dala 13.6 milijuna eura pomoći Pakistanu nakon potresa, a države članice EU-a dale su još humanitarnu pomoć u vrijednosti 60 milijuna eura.

Dužnosnici EU-a su upozorili da bi se nalaženje novih fondova za Pakistan moglo pokazati složenim radi stalnog pritiska na proračun EU-a.

Nekoliko milijuna eura pomoći EU-a obećano je žrtvama prošlogodišnjeg tsunamija u Aziji, kao i Iraku, Afganistanu i Palestincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙