FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- Spomenik nekadašnjem čelniku HVIDRE Andriji Bartuliću

SPLIT, 13. listopada 2005. (Hina) - U spomen na pukovnika Hrvatskevojske i nekadašnje čelnika splitske HVIDR-e Andriju Bartulića, kojije od posljedica ranjavanja umro na današnji dan prije godinu dana,otkriven je danas na mjestu njegove pogibije spomenik - rad kiparaStanislava Bavčevića.
SPLIT, 13. listopada 2005. (Hina) - U spomen na pukovnika Hrvatske vojske i nekadašnje čelnika splitske HVIDR-e Andriju Bartulića, koji je od posljedica ranjavanja umro na današnji dan prije godinu dana, otkriven je danas na mjestu njegove pogibije spomenik - rad kipara Stanislava Bavčevića.

Spomenik junaku Domovinskog rata i nekadašnjem pripadniku 4. gardijske brigade, kojega je ubio suborac u miru, postavljen je na mjestu na kojem je ranjen, na ulazu u garažu HVIDR-e u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu.

U nazočnosti obitelji, rodbine, prijatelja i suboraca, spomenik je otkrio splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, koji je tom prigodom rekao kako je Andrija u ratu, ali i u miru, zbog svoje jake osobnosti, stekao autoritet i poštovanje.

Andrija Bartulić umro je od posljedica ranjavanja u 37. godini. U njega je pucao nekadašnji suborac Jozo Đuzel, koji je za to ubojstvo osuđen na 15 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙