FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast povjerenja njemačkih ulagača

BERLIN, 18. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Povjerenje njemačkih ulagačaporaslo je u listopadu ove godine zahvaljujući znakovima snažnijegglobalnog gospodarskog rasta koji potiču optimizam oko izgledanajvećeg europskog gospodarstva i zasjenjuju zabrinutosti oko izgledaza reformom pod novom koalicijskom vladom.
BERLIN, 18. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Povjerenje njemačkih ulagača poraslo je u listopadu ove godine zahvaljujući znakovima snažnijeg globalnog gospodarskog rasta koji potiču optimizam oko izgleda najvećeg europskog gospodarstva i zasjenjuju zabrinutosti oko izgleda za reformom pod novom koalicijskom vladom.

Njemački Centar za europska ekonomska istraživanja (ZEW) objavio je u utorak indeks koji je u listopadu dosegnuo 39,4 boda, nakon u rujnu zabilježenih 38,6 indeksnih bodova.

Rast ZEW indeksa uslijedio je i nakon slabljenja tečaja eura od početka godine, koje po mišljenju stručnjaka podupire njemački izvozni stroj.

I dok je očitovanje ZEW indeksa nešto niže od očekivanja analitičara koja su bila u visini od 42 boda, njegova vrijednost ostaje iznad povijesnog prosjeka od 34,2 boda.

Temeljen na ispitivanju 324 institucionalna ulagača i analitičara, ZEW indeks uvod je u objavu Ifo indeksa o poslovnoj optimističnosti u drugoj polovini mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙