FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: budućnost Ukrajine je "u srcu Europe"

LONDON, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Budućnost Ukrajine je "u srcuEurope", kazao je u ponedjeljak ukrajinski predsjednik Viktor Juščenkou prigodi posjeta Londonu tijekom kojega će mu se predati nagrada zaulogu u "narančastoj revoluciji" u Ukrajini u prosincu 2004.
LONDON, 17. listopada 2005. (Hina/AFP) - Budućnost Ukrajine je "u srcu Europe", kazao je u ponedjeljak ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u prigodi posjeta Londonu tijekom kojega će mu se predati nagrada za ulogu u "narančastoj revoluciji" u Ukrajini u prosincu 2004.

"Mlada i nova demokracija u Ukrajini sučeljava se s novim izazovima", kazao je Juščenko na ukrajinskom jeziku u govoru u Chatham Houseu, britanskom središtu za istraživanje međunarodnih pitanja.

"Uvjereni smo da je ključ ukrajinske vanjske politike Europa, napose integracija Ukrajine u Europsku uniju i NATO", kazao je ukrajinski predsjednik ocijenivši da njegova zemlja nije na rubu, već u središtu Europe.

Juščenko se u ponedjeljak poslijepodne treba sastati s britanskim premijerom Tonyjem Blariom s kojim će razgovarati o susretu na vrhu između EU-a i Ukrajine koji se u prosincu treba održati u Kijevu, a predsjedat će mu šef britanske vlade.

Nakon toga Juščenku će kraljica Elizabeta II. predati nagradu Chatham Housea za njegov doprinos poboljšanju međunarodnih odnosa u 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙