FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: do 14 sati na izbore izišlo 41,9 posto birača

BERLIN, 18. rujna 2005. (Hina) - Odaziv birača na prijevremenimparlamentarnim izborima u Njemačkoj do 14 sati bio je 41,9 posto, štoje nešto slabije nego na posljednjim izborima prije tri godine,priopćeno je u nedjelju poslijepodne iz ureda voditelja izbora uWiesbadenu.
BERLIN, 18. rujna 2005. (Hina) - Odaziv birača na prijevremenim parlamentarnim izborima u Njemačkoj do 14 sati bio je 41,9 posto, što je nešto slabije nego na posljednjim izborima prije tri godine, priopćeno je u nedjelju poslijepodne iz ureda voditelja izbora u Wiesbadenu.

Na izborima 2002. do 14 sati na birališta je izišlo 42,8 posto građana s pravom glasa.

Pretpostavlja se da su mnogi građani prije podne iskoristili za izlazak i šetnju po lijepom vremenu i blagim temperaturama te da će većina njih glasovati popodne.

Zbog polarizirajućih predizbornih kampanja glavnih kandidata i medijske zastupljenosti prijevremenih izbora promatrači ipak procjenjuju da će odaziv biti veći nego na posljednjim izborima.

U jednoj izbornoj jedinici u istočnom dijelu Berlina pojavilo se pedeset lažnih glasačkih listića koji su proglašeni nevažećima.

Iz ureda voditelja izbora građanima je još jednom poručeno da iskoriste glasačko pravo te da do 18 sati iziđu na birališta.

Analitičari najavljuju tijesan rezultat izbora koji ni sadašnjoj socijaldemokratsko-zelenoj vladi Gerharda Schroedera niti demokršćansko-liberalnoj koaliciji kandidatkinje Angele Merkel neće donijeti potrebnu većinu u Bundestagu.

Prve pouzdane prognoze na temelju izlaznih anketa očekuju se odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta u 18 sati, a prvi prijevremeni službeni rezultati bit će objavljeni tijekom večeri.

Objavljivanje konačnih službenih rezultata bit će moguće tek nakon glasovanja u izbornoj jedinici Dresden I u kojoj se, zbog smrti jedne kandidatkinje, izbori održavaju 2. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙