FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opći izbori u Liberiji: birališta su se počela zatvarati

MONROVIA, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Birališta su se počelazatvarati u utorak u 18.00 sati u Liberiji u kojoj se održavajupredsjednički i parlamentarni izbori, ali glasovanje još traje nabiralištima koja su se otvorila kasnije, doznaje se od više izvora.
MONROVIA, 11. listopada 2005. (Hina/AFP) - Birališta su se počela zatvarati u utorak u 18.00 sati u Liberiji u kojoj se održavaju predsjednički i parlamentarni izbori, ali glasovanje još traje na biralištima koja su se otvorila kasnije, doznaje se od više izvora.

Većina od tri tisuće birališta u Liberiji otvorila se u utorak ujutro u zakazano vrijeme, u 8.00 sati, osim nekih koja su kasnila zbog logističke potpore, izjavila je Frances Johnson Morris, predsjednica Državnog izbornog povjerenstva.

Po završetku predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Liberiji trebaju se ukinuti prijelazne ustanove koje su rezultat mirovnog ugovora koji su u kolovozu 2003. potpisale tri zaraćene strane i kojim je završen građanski rat, pošto je svrgnuti predsjednik Charles Taylor otišao u progonstvu u Nigeriju.

Ukupno 206 osoba se natječe za 30 sjedišta u Senatu, a 503 osobe su kandidati za 64 zastupnička mjesta u Narodnoj skupštini.

Ukoliko nijedan kandidat ne dobije apsolutnu većinu, drugi krug je predviđen za 8. studenog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙