FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska komisija zatražila hitno testiranje ptica u Hrvatskoj

BRUXELLES, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Hrvatska mora štoprije provesti testove na pronađenim mrtvim pticama kako bi seutvrdilo je li riječ o pojavi ptičje gripe, izjavio je u ponedjeljakglasnogovornik Europske komisije.
BRUXELLES, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Hrvatska mora što prije provesti testove na pronađenim mrtvim pticama kako bi se utvrdilo je li riječ o pojavi ptičje gripe, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Europske komisije.

"Treba testirati sve ptice kako bi se provjerilo nose li virus ptičje gripe. Ako postoji odgovarajuća sumnja, testiranje treba provesti što je brže moguće ", naglasio je na dnevnom briefingu glasnogovornik povjerenika EU za zdravstvo Philip Tod.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, četiri mrtve ptice pronađene su u subotu ujutro u jednom dvorištu u Sesvetskim Selima. Zbog sumnje da je riječ o ptičjoj gripi uginule ptice će, piše list, u ponedjeljak biti poslane na testiranje u laboratorij Centra za peradarstvo Veterinarskog instituta, a prvi rezultati testiranja trebali bi biti poznati za pet dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙