FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glad u svijetu: FAO poziva na nadilaženje kratkoročnih interesa

RIM, 16. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glavni direktor Organizacije UN-aza poljoprivredu i prehranu (FAO) Senegalac Jacques Diouf pozvao je unedjelju čelniku iz cijelog svijeta da "prevladaju kratkoročneinterese" radi borbe protiv gladi u svijetu.
RIM, 16. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glavni direktor Organizacije UN-a za poljoprivredu i prehranu (FAO) Senegalac Jacques Diouf pozvao je u nedjelju čelniku iz cijelog svijeta da "prevladaju kratkoročne interese" radi borbe protiv gladi u svijetu.

"Svijet danas raspolaže potrebnim izvorima i tehnološkim potencijalom za proizvodnju hrane u dovoljnoj količini ne samo za sučeljavanje s porastom stvarne potražnje već i za ukidanje gladi siromašnih", kazao je on u govoru prigodom proslave Svjetskog dana hrane u sjedištu organizacije u Rimu.

I Papa Benedikt XVI. uputio je poruku nakon Angelusa na Trgu svetog Petra. "Pozdravljam sve one koji pomažu potrebitim osobama i pozivam civilne vlasti i one koji donose odluke da poslušaju vapaj siromašnih i pojačaju svoje djelovanje u borbi protiv bijede", kazao je on.

FAO procjenjuje na 852 milijuna osoba broj žrtava pothranjenosti i upozorava na činjenicu da je "sve više nužnosti u hrani u svijetu".

Više čelnika očekuje se u Rimu na svečanosti obilježavanja 60. obljetnice FAO-a. Već su stigli predsjednik Venezuele Hugo Chavez, njegov brazilski kolega Luiz Inacio Lula da Silva i predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe.

Svjetski dan hrane slavi se svake godine 16. listopada, na obljetnicu osnivanja FAO-a 1945. godine. Ove godine tema mu je "Poljoprivreda i dijalog kultura: naše zajedničko naslijeđe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙