FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni radovi na obnovi osječkoga Trga Ante Starčevića

OSIJEK,6. listopada 2005.(Hina) - Završeni su radovi na obnovisredišnjega osječkoga gradskog Trga Ante Starčevića, započeti prijeviše od godinu dana, izvijestio je danas osječki dogradonačelnikGordan Matković.
OSIJEK,6. listopada 2005.(Hina) - Završeni su radovi na obnovi središnjega osječkoga gradskog Trga Ante Starčevića, započeti prije više od godinu dana, izvijestio je danas osječki dogradonačelnik Gordan Matković.

Nakon sastanka s izvođačima radova i nadzornim tijelima Matković je u izjavi novinarima naglasio kako su radovi završeni i prije predviđenog roka, 8. listopada, te da predstoji završno uređenje Trga.

Dodao je da je Osijek ovime dobio urbani element koji zaslužuje.

Iako tek predstoji obavljanje tehničkog pregleda i izdavanje uporabne dozvole Trga Ante Starčevića, dogradonačelnik Matković je najavio da će se Trg pustiti u promet za građane, a dovršetak radova idućih će se dana obilježiti s nekoliko aktivnosti.

"Ne umanjujući značaj potrebite dokumentacije ovo je javno-prometni prostor i mislim da imamo pravo dati građanima Trg na punu konzumaciju, od onoga trenutka kad ga napuste izvođači radova, a grad Osijek danas će podnijeti zahtjev za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole", kazao je.

Najavio je kako će se sutra navečer, uz prigodni vatromet, pustiti u rad novi sustav javne rasvjete na Trgu i nova fontana, a u subotu, 8. listopada na Dan neovisnosti Republike Hrvatske, županijski i gradski stijeg na Trgu će podići župan Krešimir Bubalo i gradonačelnik Anto Đapić

Radovi na osječkome Trgu Ante Starčevića vrijedni su 28 milijuna kuna, a skupa s uređenjem susjednog Trga pape Ivana Pavla II., te pripadajućim infrastrukturnim radovima, vrijednost te investicije procjenjuje se na 60 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙