FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu 15. listopada

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za subotu, 15. listopada.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 15. listopada.

ZAGREB - Summit predsjednika srednjoeuropskih država, koji je u zagrebačkom hotelu Westin od petka okupio 15 državnika, nastavlja s radom sjednicom zatvorenom za javnost posvećenom gospodarsko-socijalnim aspekatima proširenja europske unije. Na sjednici sudjeluju, uz šefove država, i predstavnici 20-ak velikih europskih tvrtki.

Na kraju skupa hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završno će se obratiti sudionicima i nakon toga slijedi zajednička konferencija za novinare šefova država (Hotel Westin, Kršnjavoga 1, 12.45 sati). Zbog sigurnosnih razloga zainteresirani novinari moraju u Mimaru doći do 11 sati.

MOSKVA/LONDON . Američka državna tajnica Condoleezza Rice će se u Moskvi susresti s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom s kojim će razgovarati o aktualnim pitanjima u svijetu i o bilateralnim odnosima Rusije i SAD-a. Iz Moskve će Rice, koja je ovog tjedna bila na turneji po Aziji, otputovati u London.

AMAN - Palestinski predsjednik Mahmud Abas počeo je višednevnu turneju u inozemstvu, prvu po izraelskom povlačenju iz Pojasa Gaze. Abas će prvo posjetiti Aman gdje će u subotu razgovarati s visokim jordanskim dužnosnicima. Iz Amana će Abas otputovati u Kairo, a u ponedjeljak i utorak posjetit će Pariz i Madrid. U srijedu i četvrtak Abas će posjetiti Washington gdje je predviđeno da se susretne s predsjednikom SAD-a Georgeom Bushom.

BAGDAD - Iračani će u subotu odlučivati o novom ustavu Iraka koji bi, po mišljenju onih koji ga podržavaju, mogao riješiti suprotnosti među različitim skupinama u zemlju, lišiti potpore oružani otpor i otvoriti novo poglavlje u povijesti Iraka. Prijedlogu ustava najviše se protivila sunitska zajednica tvrdeći da bi davanje široke autonomije pokrajinama i budućim regijama vodilo u podjelu države. Na birališta je pozvano više 15,5 milijuna birača, a bit će otvorena od 6 do 16 sati po srednjeuropskom vremenu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hinaŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙