FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražni zahtjev zbog pogibije djevojčice na koju je pao aparat za igračke

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Šibensko Općinsko državnoodvjetništvo podnijelo je danas istražni zahtjev protiv 28-godišnjegvlasnika šibenskog kafića "Spin" ispred kojega je sredinom lipnja ovegodine na trogodišnju djevojčicu pao aparat s igračkama i usmrtio ju,a njezinu godinu dana stariju prijateljicu ozlijedio.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Šibensko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je danas istražni zahtjev protiv 28-godišnjeg vlasnika šibenskog kafića "Spin" ispred kojega je sredinom lipnja ove godine na trogodišnju djevojčicu pao aparat s igračkama i usmrtio ju, a njezinu godinu dana stariju prijateljicu ozlijedio.

Državno odvjetništvo RH objavilo je na svojim internet stranicama da je istražnom sucu šibenskog Županijskog auda podnijelo istražni zahtjev protiv 28-godišnjeg M. P. zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

U tužiteljstvu kažu da je gotovo dva metra visok aparat za igračke ispred kafića, pored ulaznih vrata, postavio djelatnik jednog splitskog obrta. Uključio ga je u struju i osigurao na način da je zakočio kotače, a vlasnik kafića je preuzeo obvezu da nadzire rad uređaja. Kad ga je konobar iz susjednog kafića u više navrata upozorio da kotači nisu zakočeni i da se oko uređaju igraju djeca koja ga pomiču i guraju, osumnjičeni je, smatrajući da se ništa loše neće dogoditi, lakomisleno nastavio s radom i nije ništa poduzeo da ukloni opasnost, tvrde u tužiteljstvu.

Nedugo potom aparat je pao na četverogodišnju djevojčicu i ozlijedio joj čelo, dok je njezina godinu dana mlađa prijateljica teško ozlijeđena u glavu te je šest dana kasnije umrla u splitskoj bolnici na Firulama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙