FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MPŠVG:Zabranjen uvoz govedine iz brazilske države Mato Grosso do Sul

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG) danas je proširilo zabranuuvoza i provoza preko područja Hrvatske živih domaćih papkara -goveda, ovaca, koza i svinja te divljih papkara, kao i proizvoda odpapkara te životinjske hrane i stelje iz cijele brazilske države MatoGrosso do Sul, a radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti slinavke išapa u Hrvatsku.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG) danas je proširilo zabranu uvoza i provoza preko područja Hrvatske živih domaćih papkara - goveda, ovaca, koza i svinja te divljih papkara, kao i proizvoda od papkara te životinjske hrane i stelje iz cijele brazilske države Mato Grosso do Sul, a radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti slinavke i šapa u Hrvatsku.

O zabrani uvoza su obaviješteni svi granični prijelazi, kako eventualno moguće pošiljke, ako su na putu iz države Mato Grosso do Sul, ne bi ušle u Hrvatsku, izvijestili su iz Ministarstva.

Podsjećaju pritom da je Hrvatska još u travnju, kada se bolest prvi put pojavila u državi Mato Grosso do Sul, donijela Naredbu o zabrani iz nekoliko pokrajina navedene države.

Naredbu koju je donijela Europska unija (EU) i još šest zamalja Hrvatska dakle ima na snazi još od travnja, ističu iz MPŠVG-a.

Dodaju kako je širenjem bolesti Hrvatska, za razliku od zemalja EU, donijela naredbu za cijelu državu Mato Grosso do Sul.

"Prema informacijama koje smo dobili iz Bruxellessa EU priprema rigorozniju Naredbu, kakvu je Hrvatska donijela danas", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Hrvatska će i dalje pratiti situaciju sa širenjem slinavke i šapa u ostalim brazilskim državama te u slučaju rasprostiranja bolesti pravodobno reagirati, zaključuju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙