FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema opasnosti od epidemije ptičje gripe u Turskoj

ANKARA, 14. listopada 2005. (Hina) - Nema opasnosti od širenja ptičjegripe u Turskoj, izjavio je u petak u Ankari turski ministar zdravstvaRecep Akdag, dodajući da smatra da ne postoji globalna prijetnjaširenju opake zarazne bolesti.
ANKARA, 14. listopada 2005. (Hina) - Nema opasnosti od širenja ptičje gripe u Turskoj, izjavio je u petak u Ankari turski ministar zdravstva Recep Akdag, dodajući da smatra da ne postoji globalna prijetnja širenju opake zarazne bolesti.

"Ne postoji opasnost od izbijanja epidemije ptičje gripe u Turskoj", rekao je na konferenciji za novinstvo ministar Akdag dodajući da nema potrebe za panikom. Rekao je također kako su sva mjesta gdje su primjećeni znaci ptičje gripe izolirana, odnosno stavljena u karantenu.

Sva perad koja pokazuju znake bolesti se spaljuje, a ugrožena mjesta dezinficiraju.

Europska komisija u četvrtak je objavila da je u Turskoj pronađen virus ptičje gripe H5N1 koji je u Aziji uzrokovao smrt šezdesetak osoba.

Usto, tursko ministarstvo zdravstva u četvrtak je objavilo kako namjerava nabaviti milijun doza Tamiflua, lijeka koji proizvodi švicarska tvrtke Roche, jedinoga lijeka za gripu koji može biti djelotvoran u borbi protiv ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙