FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 14. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak,14. listopada:
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 14. listopada:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će se, kako se očekuje, izglasati Rezoluciju koja će biti strateški dokument u procesu pregovaranja Republike Hrvatske o punopravnom članstvu u EU. Rezolucijom, kojoj su potporu danas najavili svi saborski klubovi, a predložio ju je Nacionalni odbor za praćenje pregovora Hrvatske i EU, kao jedan od glavnih ciljeva pregovora navodi se ulazak Hrvatske u članstvo EU do izbora za Europski parlament 2009. godine. Pred hrvatske pregovarače postavlja se i cilj da osiguraju najbolja realno moguća prijelazna razdoblja za područja pravne stečevine koja, do pristupanja EU, neće biti moguće potpuno prilagoditi. Prijelazna razdoblja traže se i u nekim gospodarskim područjima, poput poljoprivrede i brodogradnje, te na području zaštite okoliša i stjecanja nekretnina. Prije glasovanja o Rezoluciji i drugim ranije raspravljenim točkama, Hrvatski će sabor raspraviti i Izvješće o izvršenju državnog proračuna u prvih šest mjeseci ove godine. (Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) na kojoj će predstaviti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o političkim strankama. Na konferenciji će govoriti i član Kluba Anto Đapić. (10,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - HSLS počinje ciklus "liberalnih razgovora" na temu "Granice RH - problemi i rješenja", na kojoj će govoriti akademik Vladimir Ibler, a stručni prilog raspravi dati će i akademik Petar Strčić i Hrvoje Kačić. Na skupu će sudjelovati i predstavnici parlamentarnih stranaka, (11 sati, Trg N. Š. Zrinskog 17/1).

MLINI (DUBROVNIK) -Početak dvodnevnog 10. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore, u organizaciji Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo, na kojemu će se razmotriti aktualno stanje u hrvatskom ribarstvu i teme važne za ribarsku djelatnost, (9 sati, hotel Astarea).

RIJEKA - Druga međunarodna konferencija o industrijskoj baštini pod nazivom "Rijeka - grad na vodi i moru", na kojoj se očekuju sudionici iz 14 zemalja koji će govoriti o mogućnostima prenamjene i korištenja prostora nekadašnjih industrijskih pogona u Rijeci. (9,30 sati, Gradska vijećnica Grada Rijeke).

ZAGREB - Početak dvodnevne međunarodne znanstvena konferencija "Siromaštvo i solidarnst: Hrvatska u proširenoj Europi" u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, Hrvatskog Caritasa, Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar", Katoličko bogoslovnog fakulteta i Revije za socijalnu politiku. (9 sati, Kaptol 27).

ZAGREB - Predstavljanje izvješća "Programi i projekti Međunarodnog pokreta Crvenog križa u područjima pogođenim Tsunamijem". (11 sati, Ulica Crvenog križa 14/1).

ZAGREB - Hrvatsko filološko društvo Odjel za kulturu hrvatskog jezika organizira dvodnevni znanstveni skup pod nazivom "Hrvatski kao drugi i strani jezik". (9 sati, Matica hrvatska, Ulica Matice hrvatske 2).

KNIN - Početak dvodnevnoga znanstvenog skupa "Hrvatski prirodoslovci" o povijesti hrvatskog prirodoslovlja Šibensko-kninske županije. (10 sati, Kninski muzej, Ul. fra Luje Maruna 1).

RIJEKA - Predsjednik Vlade Republike Mađarske Ferenc Gyurcsany u pratnji ministra vanjskih poslova Ferenca Somogyia i mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj Laszloa Mohaia posjetit će Rijeku. Povod je otkrivanje spomen ploče Miklosu Vasarhelyiu, povjesničaru, političaru, istaknutoj osobi revolucije u Mađarskoj 1956. godine, koji je rođen u Rijeci 1917. Goste iz Mađarske primit će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (u 11,25 sati), a potom će biti otkrivena ploča na adresi Fiorello La Guardia 8, (u 12 sati).

ZAGREB - Premijera predstave "Mala sirena" Hansa Christiana Andersena u režiji Roberta Waltla u Zagrebačkom kazalištu mladih, (20 sati, Teslina 7).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙