FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beethovenova partitura pronađena u Philadephiji

NEW YORK, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Partitura od 80 stranicapisana Beethovenovom rukom, kojoj se prije 115 godina bio izgubiosvaki trag, pronađena je nedaleko od Philadelphije na sjeveroistokuSAD-a, priopćila je u četvrtak u New Yorku aukcijska kuća Sotheby'skoja će ju ponuditi na dražbi.
NEW YORK, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Partitura od 80 stranica pisana Beethovenovom rukom, kojoj se prije 115 godina bio izgubio svaki trag, pronađena je nedaleko od Philadelphije na sjeveroistoku SAD-a, priopćila je u četvrtak u New Yorku aukcijska kuća Sotheby's koja će ju ponuditi na dražbi.

Njezina se vrijednost procjenjuje od 1,7 do 2,6 milijuna dolara. Već desetljećima nijedno Beethovenovo djelo takve važnosti nije bio ponuđeno na tržištu.

Dragocjenu dionicu "Velike fuge" pronašao je u srpnju knjižničar evangeličkog sjemeništa pokraj Philadelphije koji je sređivao arhivsku građu u suterenu.

Rukopis je zatim poslan kući Sotheby's radi potvrde vjerodostojnosti, koja je utvrdila da je doista riječ o partituri slavnog njemačkog skladatelja Ludwiga von Beethovena (1770.-1827.).

Dražba vrijednog dokumenta održat će se 1. prosinca u Londonu, a javnost će ga do tada moći vidjeti u Sotheby'su u New Yorku od 16. do 19. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙