FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pančić tvrdi da Vlada ne dopušta djeci HRVI-a prednost pri upisu u studentske domove

ZAGREB,12. listopada(Hina) - SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančićustvrdio je danas da Vlada ne poštuje Zakon o pravima hrvatskihbranitelja u dijelu koji se odnosi na privilegirani upis djece ratnihinvalida (HRVI) u studentske domove.
ZAGREB,12. listopada(Hina) - SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić ustvrdio je danas da Vlada ne poštuje Zakon o pravima hrvatskih branitelja u dijelu koji se odnosi na privilegirani upis djece ratnih invalida (HRVI) u studentske domove.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Pančić je rekao da mu se javljaju brojni HRVI-i i upozoravaju da ne mogu djecu upisati u domove, da se prednost pri upisu uopće ne spominje u natječaju, te da nije promijenjen, odnosno da Pravilnik nije usuglašen s novim Zakonom.

Naveo je da je HDZ u novi Zakon o braniteljima uvrstio odredbu po kojoj sva djeca HRVI-a imaju prednost pri upisu u studentske domove, ali da se ta odredba ne provodi u praksi.

"Nakon debakla s upisom djece branitelja na fakultete izgleda da su ministri Jadranka Kosor i Dragan Primorac zaključili da je najbolje na ovu zakonsku odredbu jednostavno zaboraviti", ustvrdio je Pančić.

Vladu, odnosno ministarstva branitelja i obrazovanja, prozvao je da krše Zakon i ustvrdio kako je "danas očito da je Zakon donesen samo u cilju Kosoričine predsjedničke kampanje".

Naveo je da u Zakonu stoji kako će se novčanom kaznom od 10 do 300 tisuća kuna kazniti pravna, odnosno od pet do 15 tisuća fizička osoba koja pri smještaju u studentske domove ne postupa po zakonu, pitajući se, hoće li zbog Vladine pogreške uslijediti stotine tužbi roditelja koji ne mogu djecu upisati u domove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙