FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordno visoka zaposlenost u Britaniji

LONDON, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Zaposlenost u VelikojBritaniji rekordno je visoka unatoč tome što je sve više onih kojitraže naknadu za nezaposlenost, pokazuju podaci britanskog Nacionalnogstatističkog ureda.
LONDON, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Zaposlenost u Velikoj Britaniji rekordno je visoka unatoč tome što je sve više onih koji traže naknadu za nezaposlenost, pokazuju podaci britanskog Nacionalnog statističkog ureda.

Prema tim podacima, u rujnu je bilo zaposleno 28,76 milijuna osoba, što je najviša razina od početka bilježenja podataka 1971.

Broj ukupno nezaposlenih, koji uključuje i osobe koji ne udovoljavaju uvjetima za primanje naknade, povećan je za 21.000 u godinu dana do konca rujna na 1,42 milijuna. Stopa nezaposlenosti ostala je 4,7 posto, kao i prethodni mjesec. Također, broj osoba koje primaju naknade za nezaposlene raste osmi mjesec zaredom. U rujnu je njihov broj povećan za 8.200 na 875.500.

Ministrica za zapošljavanje Margaret Hodge kazala je da je broj osoba koje primaju naknadu za slučaj nezaposlenosti porastao jer ljudi traže naknade za duža razdoblja.

"Istražujem zašto se to dešava i što možemo učiniti kako bi promijenili taj trend", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙