FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDF ne odustaje od projekta "Autonomne regije Istre"

PULA, 11. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskogforuma (IDF) Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji zanovinare u Puli naglasio kako njegova stranka ne odustaje od provedbeprojekta "Autonomne regije Istre" koji je, po njegovu mišljenju, sadaaktualniji nego ikad.
PULA, 11. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli naglasio kako njegova stranka ne odustaje od provedbe projekta "Autonomne regije Istre" koji je, po njegovu mišljenju, sada aktualniji nego ikad.

"Bit će povijesna šteta za Istru ako se u suradnji s drugim strankama taj projekt ne ostvari u korist građana Istarske županije", kazao je Delbianco, ustvrdivši kako je IDS od te ideje, pokrenute još devedesetih godina, "odustao iz samo njima poznatih razloga".

Delbianco je, uz ostalo, rekao da je IDS napustio velik broj ljudi koji su zagovarali upravo regionalnu autonomiju Istre, cilj koje je politička i materijalna decentralizacija države. Po njegovim riječima IDS samostalno ne može ništa bitno i korisno učiniti za Istru, nego isključivo u suradnji s drugim strankama.

Govoreći o studiji o, kako je rekao, "fantomskom poduzeću Brijuni-rivijera" koju je odbilo Vladino tijelo, odnosno državni Savjet za prostorno uređenje, vijećnik IDF-a u pulskom Gradskom vijeću Livio Bolković zapitao se tko će odgovarati za "spiskanih 1,3 milijuna kuna" koliko je plaćeno za njezinu izradbu.

"Umjesto trgovačkog poduzeća općine i gradovi trebali bi osnovati javno poduzeće 'Brijuni rivijera' jer je nedopustivo da nekolicina pojedinaca odlučuje o sudbini više od šest milijuna četvornih metara najvrijednijeg zemljišta u Hrvatskoj", poručio je Livio Bolković.

Predsjednik IDF-a Delbianco na novinarski upit što je s najavljenim pokretanjem postupka opoziva župana Ivana Jakovčića u Skupštini Istarske županije odgovorio je kako IDF od toga ne odustaje. Međutim prije toga nastojat će pokrenuti brojne tematske sjednice, poput jeftine prodaje pulskog "Arenaturista", Barbarige i Dragonere te propasti Istarske banke. Na tim bi se sjednicama IDS, odnosno Jakovčić, trebao očitovati o svojoj odgovornosti, dodao je Delbianco.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙