FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finske novine o posjetu Ollija Rehna Zagrebu

HELSINKI, 10. listopada 2005. (Hina/APA) - Povjerenik EU-a zaproširenje Olli Rehn opomenuo je Hrvatsku da i u budućnosti nastavisvoju "punu suradnju" s Haškim sudom, piše u ponedjeljak finskidnevnik "Helsingin Sanomat" izvješćujući o Rehnovom posjetu Zagrebuprošlog vikenda.
HELSINKI, 10. listopada 2005. (Hina/APA) - Povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn opomenuo je Hrvatsku da i u budućnosti nastavi svoju "punu suradnju" s Haškim sudom, piše u ponedjeljak finski dnevnik "Helsingin Sanomat" izvješćujući o Rehnovom posjetu Zagrebu prošlog vikenda.

"Imamo sigurnosnu klauzulu koja nam omogućava prekid pregovora, ako Hrvatska ne nastavi punu suradnju", citira dnevnik Rehnove riječi.

Optimističnu prognozu svog domaćina, hrvatskog premijera Ive Sanadera, da će Hrvatska 2008. godine biti članicom EU-a, Rehn je, prema pisanju lista, popratio "suhom primjedbom da se prognoze donose u kladionicama".

List u članku, kojeg prenosi austrijska agencija APA, izvješćuje i o tome kako je Rehn u okviru posjeta Hrvatskoj branio glavnu tužiteljicu Haškog suda Carlu del Ponte "od sumnji u naručeno mišljenje", kako se formulira. Del Ponte je prije tjedan dana dala zeleno svjetlo za početak pregovora sa Zagrebom, nakon što je samo nekoliko dana prije toga boraveći u Zagrebu izrazila "razočaranje". Rehn je istaknuo, prema listu, kako je del Ponte "tvrd orah s velikim iskustvom iz teških procesa protiv mafije i ratnih zločinaca", pa se njezina nepristranost stoga ne može dovoditi u sumnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙