FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Otkriveni prvi slučajevi ptičje gripe

ANKARA, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Turski ministarpoljoprivrede Mehdi Eker u subotu je u programu CNN-a rekao kako se iTurska suočila s prvim slučajevima ptičje gripe, prenose agencije.
ANKARA, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Turski ministar poljoprivrede Mehdi Eker u subotu je u programu CNN-a rekao kako se i Turska suočila s prvim slučajevima ptičje gripe, prenose agencije.

Ministar je kazao kako je od ptičje gripe na jednoj farmi u pokrajini Balikesir blizu Egejskog mora od ptičje gripe uginulo 2.000 purana te je dodao da su sve životinje na farmi zaklane kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti.

"Jučer smo se, na žalost, prvi put suočili s ptičjom gripom. No, sve je pod kontrolom i poduzeli smo sve mjere predostrožnosti kako bismo spriječili širenje bolesti", rekao je ministar Eker za CNN. Također je rekao da je od zamjenika guvernera pokrajine Balikesir Halila Yavuza Kaya doznao da su purani bolest vjerojatno dobili od ptica selica.

Lokalni dužnosnici osnovali su krizni centar, a u pokrajinu su poslani predstavnici ministarstva zdravstva. Nove slučajeve ptičje gripe na delti Dunava u subotu su prijavili i Rumunji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙