FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na pakistansku džamiju 8 mrtvih

ISLAMABAD, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Osam osoba je ubijeno i 12je ranjeno u petak u napadu naoružanih osoba na džamiju zabranjenemuslimanske sekte u Mandi Bahauddinu u Pakistanu, 100 km južno odIslamabada.
ISLAMABAD, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Osam osoba je ubijeno i 12 je ranjeno u petak u napadu naoružanih osoba na džamiju zabranjene muslimanske sekte u Mandi Bahauddinu u Pakistanu, 100 km južno od Islamabada.

Najmanje trojica naoružanih muškaraca upala su u džamiju u zoru i otvorili vatru na vjernike okupljene na prvoj dnevnoj molitvi, objasnili su mjesni policajci.

"Osam osoba je ubijeno i 12 ranjeno", rekao je jedan visoki dužnosnik pakistanskih službi sigurnosti.

Lokalna policija priopćila je da je napad izveden na na džamiju sekte Ahmadie, koju od 1974. službeno zabranjuje ustav Pakistana.

Tu struju islama je 1889. u Indiji osnovao Mirza Ghulam Ahamd koji se predstavljao kao prorok, što je neprihvatljivo za dvije glavne muslimanske struje, sunitsku i šijitsku.

Unatoč zabrani, više desetaka tisuća Ahmedisa, uglavnom iz obrazovanih i dobrostojećih sredina i dalje prakticiraju svoju vjeru u Pakistanu u najvećoj diskreciji.

Taj napad, izveden drugog dana svetog mjeseca ramazana, koincidira i s drugom obljetnicom smrti sunitskog ekstremističkog vođe Azama Tariqa koji je ubijen u Islamabadu 6. listopada 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙