FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader zadovoljan susretima u Strasbourgu

ZAGREB/STRASBOURG, 28. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski premijer IvoSanader u srijedu je izrazio zadovoljstvo susretima s brojnim visokimdužnosnicima Europskog parlamenta i Europske komisije u Strasbourgu.
ZAGREB/STRASBOURG, 28. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader u srijedu je izrazio zadovoljstvo susretima s brojnim visokim dužnosnicima Europskog parlamenta i Europske komisije u Strasbourgu.

Sanader je rekao da je dvodnevni posjet Strasbourgu iskoristio kako bi sve najvažnije europske političke frakcije upoznao sa svim učinjenim na približavanju Hrvatske EU-u u proteklih pola godine, od ožujka kad je EU odlučio odgoditi početak pristupnih pregovora.

Hrvatski premijer međutim nije htio davati nikakve prognoze u svezi toga kakvu će odluku donijeti Radna skupina i Ministarsko vijeće EU-a glede početka pristupnih pregovora s Hrvatskom jer, kako je rekao, "to u ovom trenutku ne bi bilo primjereno".

"Iskoristili smo priliku i prikazali što je sve Hrvatska učinila od odluke u ožujku kojom je odgođen početak pregovora i očekujemo da će se svi ti napori primjereno vrednovati. U ovom trenutku nije primjereno da kao predsjednik Vlade dajem bilo kakve prognoze. Mi samo možemo reći kako je Hrvatska učinila sve što se od nje očekivalo, a sada je na EU-u da da konačnu ocjenu", kazao je premijer.

Također je ustvrdio kako mu je kao predsjedniku Vlade prije svega stalo da u svijetu Hrvatsku predstavi kao zrelu demokratsku zemlju, članicu međunarodne zajednice, koja zna svoje obveze, i živi europske standarde iako još nema formalnu potvrdu punopravnog članstva.

"Bez obzira na to kakva odluka bila, Hrvatska ide dalje", poručio je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙