FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan : Iduće srijede sjednica Odbora za pregovore s EU

SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog odbora zapregovore s Europskom unijom, Ivica Račan izjavio je u četvrtak da jes predsjednikom Vlade, Ivom Sanaderom razgovarao o tijeku suradnje uvezi s pregovorima Hrvatske s Europskom unije, te je najavio sazivanjeOdbora za iduću srijedu.
SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Nacionalnog odbora za pregovore s Europskom unijom, Ivica Račan izjavio je u četvrtak da je s predsjednikom Vlade, Ivom Sanaderom razgovarao o tijeku suradnje u vezi s pregovorima Hrvatske s Europskom unije, te je najavio sazivanje Odbora za iduću srijedu.

Račan je dodao da "idući tjedan počinje tzv. screening, odnosno upoznavanje s regulama EU-a, i određivanje našeg stajališta o pregovorima po pojedinim poglavljima.

"Na sjednici Odbora razmotrit ćemo prijedlog rezolucije o pregovorima s EU koju bi trebao donijeti Hrvatski sabor, možda već idućeg tjedna", rekao je.

Na novinarsko pitanje je li dogovorena neka platforma za pregovore, predsjednik Nacionalnog odbora za pregovore s Europskom unijom rekao je kako će "najprije trebati vidjeti o kojim poglavljima počinju pregovori. Riječ je vjerojatno o sedam poglavlja, a među njima bi se mogla naći dva lakša i bez sumnje pet vrlo teških koji zahtijevaju dosta vremena i umijeća za hrvatsku stranu".

"Odbor će biti u poziciji da bude pravodobno obaviješten i razmotri pozicije s kojih će se nastupiti u pregovorima po pojedinim poglavljima", dodao je.

Račan je istaknuo da će se nakon sjednice Nacionalnog odbora u srijedu moći dati cjelovitija informacija.

Odgovarajući na novinarski upit, Račan je također rekao kako bi među prvim poglavljima o kojima će se pregovarati, mogla biti znanost i istraživanje, obrazovanje pa i poljoprivreda koja je zastupljena u dva poglavlja, robna nabava i neka druga delikatna pitanja.

Naglasio je kako je bitno pravodobno razmotriti polazišta koja će se braniti. "Morat ćemo kvalitetnije postaviti rad Odbora i očekujem dosta sjednica", kazao je Račan.

Dodao je i kako je "uvjet za dobru suradnju s premijerom Sanaderom jasan - surađivati oko EU i pregovora". "To nije koalicija, ali je suradnja", rekao je predsjednik Nacionalnog odbora za pregovore s Europskom unijom Ivica Račan i dodao: "Morat ćemo pokazati novu dimenziju koja ne bi trebala zbunjivati ni medije ni javnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙