FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Gradska uprava obnavlja vozni park

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka gradska uprava obnavljavozni park, prodaje stare automobile, a nabavit će nove, najavio jedanas zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka gradska uprava obnavlja vozni park, prodaje stare automobile, a nabavit će nove, najavio je danas zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva, Jelušić je rekao da će ukupno 130 starijih osobnih i dostavnih vozila biti postepeno zamijenjeno novima, nabavljenima na tzv. operativni leasing.

U cijenu vozila bit će uključeni i troškovi njihova održavanja pa će tako Grad izdvajati godišnje približno 2,3 milijuna kuna, umjesto 3,7 milijuna koliko se dosad izdvajalo u tu svrhu: 1,7 milijuna kuna za otplatu i dva milijuna za održavanje vozila.

Gradonačelnik, njegovi zamjenici i predsjednica Gradske skupštine i dalje će se voziti u Passatima, a za ostale potrebe bit će nabavljeni uglavnom Golfovi, dodao je Jelušić.

"Trošenje novca i tu ćemo napokon racionalizirati i nabaviti vozila na leasing kako se to danas čini u poslovnom svijetu", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je bio nazočan na konferenciji za novinare, ali nije vodio sjednicu Gradskog poglavarstva jer je, kako je rekao, bi na maloj kontroli u bolnici gdje su mu, kaže, liječnici dali "zeleno svjetlo".

Na upit što je sa zemljištem za gradnju škole u Sesvetskim Selima, Bandić je odgovorio da su se na jučerašnjem sastanku s vlasnicima zemljišnih parcela složili da je gradnja osnovne škole u Sesvetskim Selima prioritet i da Grad nema namjeru otimati zemlju vlasnicima ili je kupovati u bescjenje. Rekao je da je vlasnicima ponuđena cijena 35,5 posto veća odnosno 285 kuna za četvorni metar zemljišta umjesto 210 kuna koliko im je nuđeno prije godinu i pol, te da je utvrđen rok od tjedan dana da se o toj ponudi očituju.

"To je zadnja cijena koju nudimo, a ne bude li prihvaćena aktivirat ćemo jednu gradsku parcelu u Sesvetskim Selima", rekao je Bandić i dodao da je riječ o zemljištu koje je dijelom zelena površina, a dijelom namijenjena za stambenu izgradnju. Tvrdnju da je vlasnicima nudio 100 eura po četvornom metru zemljišta nije želio komentirati.

Članovi Gradskog poglavarstva danas su odlučili iz proračuna izdvojiti 1,5 milijuna kuna za potporu Svjetskim korporacijskim igarama održanim prvi put u Zagrebu od 30. rujna do 2. listopada u organizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba.

Grad Zagreb popunjava gradsku upravu pa je tako nekoliko pročelnika dobilo rješenja o imenovanju i rasporedu na te dužnosti. Slavko Dakić novi je pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, a Ivica Fanjek pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje, dok je pročelnički mandat produžen Ladislavu Prežigalu koji će ostati na dužnosti pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo.

Za člana Sveučilišnog savjeta Sveučilišta u Zagrebu danas je imenovan Milan Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙